Low & Slow BBQ

Simpel maar toch indrukwekkend. Dat is waar ons Low & Slow BBQ Buffet voor staat. Geen standaard saté, hamburgers en speklapjes, maar een BBQ catering met porcetta, hele zalmen, Aerlander runder staartstukken en gilde hoender gevuld met appelmoes.
Bij Low & Slow draait alles om de perfecte controle over vuur en temperatuur. Alleen zo creëer je het meest sappige en malse vlees. Onze pitmasters hebben jaren ervaring. barbecueën zit in hun bloed.
Terwijl de hele stukken vlees langzaam liggen te garen worden de salades en de broden gemaakt. Dit alles gebeurd op locatie zodat uw gasten kunnen meegenieten van dit kookfestijn en wij u de verste producten kunnen garanderen.
Deze bourgondische beleving kan gecreëerd worden bij u in de achtertuin, of elke andere locatie. Ideaal voor een tuinfeest, verjaardag, bruiloft, evenement of bijvoorbeeld bedrijfsfeest.
Wat kunt u verwachten?
Een live kook show waar alles ter plekke wordt bereid:
  • Porchetta – Italiaanse Rollade van een Beter Leven varken
  • Tapenade van hazelnoot, salie, oude kaas en tamme kastanje
  • Hele Noorse zalm met venkel, tomaat en dragon
  • Gremolata – Saus op basis van citroen, rucola en olijfolie
  • Kalfsstaartstuk met limoen en grof zeezout
  • Gilde hoender kippen gevuld met verse appelmoes
  • Aerlander staartstuk met een rub van eekhoorntjesbrood
  • Salade witte kool met mandarijn, appel, walnoten en witte truffel
  • Salade groene kruiden mesclun met tomaat, komkommer en croutons
  • Salade papaya met gerookte groene paprika en tomaat
  • Gepofte aardappels uit vuurschalen met tomatensaus en Parmezaanse kaas
  • Vers gebakken broden uit de Dutch oven met verse kruidenboter
Dit alles vanaf €37.50 per persoon, dit is ook inclusief:

  • Alle koksuren op lokatie
  • Porselein en bestek, inclusief afwas
  • *Exclusief transportkosten van 35 cent per gereden km
    *Alle prijzen zijn excl. 9% btw
    *Minimaal 30 personen
    Low n Slow BBQ
     
    Vlees op de BBQ Dutch Oven
     
    Stuur mij een scherpe offerte
     

    Banner BBQ

     

    Voorbereiding

    De voorbereiding is misschien wel een van de belangrijkste elementen bij een Low & Slow BBQ catering. Samen bespreken we welke stukken vlees en vis u voor op de BBQ wilt. Na het uitkiezen van het vlees bespreken we de marinades.
    Het mooiste is om elk stuk vlees en vis perfect te marineren en zo te verzorgen van een eigen unieke smaak. Dit kan afhangen van het thema van de BBQ of juist het seizoen waarin de BBQ gegeven wordt. Maar ook het gebruik van de soort kolen en rookmot is erg belangrijk. Bij stukken varken past lekker appeltjeshout en bij stukken rundvlees juist weer eikenhout. Alleen met de beste combinaties krijgt u de perfecte grote stukken vlees van de BBQ.
    Voorbereidingen BBQ catering

    Banner BBQ

     
    Gebruik van de BBQ

    Gebruik van de BBQ

    We hebben samen met onze ijzersmid zelf een grote buis BBQ ontworpen voor de perfecte BBQ prestaties. Aan beide zijkanten van de smoker wordt er een stapel houtskool gestookt welke de temperatuur bereiken van ongeveer 140-150 graden. De temperatuur op de rooster bereikt dan een temperatuur rond de 110-120 graden wat perfect is om het vlees rustig de tijd te geven om te braden en de smaak van de rook op te nemen.
    Tussendoor wordt er gespeeld met het toevoegen van kolen, kruiden en rookmot om de temperatuur constant te houden.


    Banner BBQ

     

    Cooking Time

    Nu komt het echte werk. Alle voorbereidingen zijn gedaan en de BBQ is mooi op een constante temperatuur. U wilt om 6 uur eten (of andere tijd), maar de eerste stukken vlees en vis dienen dan zo goed mogelijk op temperatuur te zijn. Een varkensbout kan een goede 5 á 6 uur op de BBQ braden, maar de lamskronen zijn bijvoorbeeld met een minuut of 40 al klaar. Dit vergt perfecte timing en concentratie! Wij houden de temperatuur van de BBQ en de tijd goed in de gaten.
    U begint trek te krijgen. De geuren komen rustig de BBQ uit en dat is overal te ruiken. De geuren van de kruiden, groentes die worden gepoft in de grote kolenbakken en het vlees en vis. Een bourgondische dag bereikt zijn hoogtepunt. Als het vlees en vis van de BBQ afgaan wordt het nog iets warmer tijdens het rusten. Als het vlees van de BBQ komt, wordt het na 15 minuten rusten aangesneden en uitgedeeld. In de tussentijd worden alle salades vers bereid. Chef-kok Robert van den Bovenkamp zorgt ervoor dat alle stukken vlees en vis perfect worden klaargemaakt! Geniet van de culinaire show en het eten. Alles wordt uit handen genomen om de BBQ catering tot een succes te maken.
    Low n Slow Cooking Time

    Banner BBQ

     
    Bijgerechten Bourgondisch Feest

    Bijgerechten Low & Slow BBQ

    In overleg kiezen we de bijgerechten uit. Hieronder staan een paar voorbeelden. Heeft u een paar suggesties voor de bijgerechten? We bespreken dit graag met jou zodat alles perfect wordt geregeld. Er is niks mooier dan een favoriete salade die op tafel staat, of het herbeleven van een heerlijk gerecht die u ooit hebt geproefd op vakantie. Naast het creëren van nieuwe herinneringen helpt Spit & Pan ook graag om oude herinneringen te herbeleven. Samen maken we er een uniek feest van.
    Ook proberen we rekening te houden met de seizoenen. Niet elk gerecht is daardoor het hele jaar te krijgen. Vraag ons naar de mogelijkheden per seizoen.
    We proberen rekening te houden met de seizoenen. Hierdoor krijgt u de beste producten van het desbetreffende seizoen op uw bord. Niet elk gerecht is daardoor het hele jaar verkrijgbaar.
    Standaard worden er drie bijgerechten naar keuze geleverd. Naast deze drie bijgerechten wordt er ook stokbrood met kruidenboter en tapenade gegeven tijdens de catering. Wilt u meer bijgerechten tijdens jouw bourgondische catering? Dit kan uiteraard geregeld worden. Samen zorgen we voor het perfecte menu! Enkele voorbeelden van bijgerechten waar u uit kunt kiezen zijn:

    • Pesto van hazelnoten, salie, oude kaas en tamme kastanjes
    • Wittekoolsalade met walnoten, appel, bleekselderij, mandarijn en witte truffel
    • Groene kruiden salade met tomaten, komkommer en croutons
    • Salade met gepofte aardappelen, groene kruiden, Crème fraîche en Savora mosterd
    • Pompoen gevuld met eekhoorntjesbrood, groene asperge en bosui
    • Gepofte bieten met appel en walnoten
    • Italiaanse venkelsalade met tomaat, zwarte olijf en croutons
    • Gepofte aardappel met raclette kaas, spek en ui
    Stuur mij een scherpe offerte