Low & Slow BBQ Catering

Een BBQ zoals het hoort! Alleen grote stukken vlees en vis! Alles wordt low en slow bereid op de gesloten BBQ. Door het gebruik van grote stukken vlees heeft u het beste behoud van vleessappen. Het vet in het vlees heeft alle tijd om te smelten en zijn smaak af te geven.
Een echte beleving voor in de achtertuin, bedrijfsterrein of op een festival. We gebruiken biologische producten en eerlijk vlees uit Nederland. De Low & Slow BBQ is inclusief 3 bijgerechten en brood met tapenade en kruidenboter. Spit & Pan maakt u bourgondische BBQ tot een groot succes!
Enkele voorbeelden van het Low & Slow BBQ (vlees)menu:
 • Hele Gildehoenders op een blik bier
 • Lamsrack met tijm en knoflook
 • Hele achterpoot van een beter leven varken
 • Grain Fed Sukade met knoflook en peper
 • Kalfstaartstuk met limoen en grof zeezout
 • Runderrollade gevuld met zwarte truffel en bosui
 • Gerookte Puntborst (Smoked brisket)
 • Runderlende met een rub van eekhoorntjesbrood
 • Varkensbuik met hazelnoot, salie, oude kaas en tamme kastanje
Prijs: vanaf €32.50 pp (minimaal 30 personen)
Low n Slow BBQ
 
Vlees op de BBQ Dutch Oven

Low & Slow Buffet DeLuxe

Low & Slow Buffet Chef’s Table

 
Stuur mij een scherpe offerte
 

Banner BBQ

 

Voorbereiding

De voorbereiding is misschien wel een van de belangrijkste elementen bij een Low & Slow BBQ catering. Samen bespreken we welke stukken vlees en vis u voor op de BBQ wilt. Na het uitkiezen van het vlees bespreken we de marinades.
Het mooiste is om elk stuk vlees en vis perfect te marineren en zo te verzorgen van een eigen unieke smaak. Dit kan afhangen van het thema van de BBQ of juist het seizoen waarin de BBQ gegeven wordt. Maar ook het gebruik van de soort kolen en rookmot is erg belangrijk. Bij stukken varken past lekker appeltjeshout en bij stukken rundvlees juist weer eikenhout. Alleen met de beste combinaties krijgt u de perfecte grote stukken vlees van de BBQ.
Voorbereidingen BBQ catering

Banner BBQ

 
Gebruik van de BBQ

Gebruik van de BBQ

We hebben samen met onze ijzersmid zelf een grote buis BBQ ontworpen voor de perfecte BBQ prestaties. Aan beide zijkanten van de smoker wordt er een stapel houtskool gestookt welke de temperatuur bereiken van ongeveer 140-150 graden. De temperatuur op de rooster bereikt dan een temperatuur rond de 110-120 graden wat perfect is om het vlees rustig de tijd te geven om te braden en de smaak van de rook op te nemen.
Tussendoor wordt er gespeeld met het toevoegen van kolen, kruiden en rookmot om de temperatuur constant te houden.


Banner BBQ

 

Cooking Time

Nu komt het echte werk. Alle voorbereidingen zijn gedaan en de BBQ is mooi op een constante temperatuur. U wilt om 6 uur eten (of andere tijd), maar de eerste stukken vlees en vis dienen dan zo goed mogelijk op temperatuur te zijn. Een varkensbout kan een goede 5 á 6 uur op de BBQ braden, maar de lamskronen zijn bijvoorbeeld met een minuut of 40 al klaar. Dit vergt perfecte timing en concentratie! Wij houden de temperatuur van de BBQ en de tijd goed in de gaten.
U begint trek te krijgen. De geuren komen rustig de BBQ uit en dat is overal te ruiken. De geuren van de kruiden, groentes die worden gepoft in de grote kolenbakken en het vlees en vis. Een bourgondische dag bereikt zijn hoogtepunt. Als het vlees en vis van de BBQ afgaan wordt het nog iets warmer tijdens het rusten. Als het vlees van de BBQ komt, wordt het na 15 minuten rusten aangesneden en uitgedeeld. In de tussentijd worden alle salades vers bereid. Chef-kok Robert van den Bovenkamp zorgt ervoor dat alle stukken vlees en vis perfect worden klaargemaakt! Geniet van de culinaire show en het eten. Alles wordt uit handen genomen om de BBQ catering tot een succes te maken.
Low n Slow Cooking Time

Banner BBQ

 
Bijgerechten Bourgondisch Feest

Bijgerechten Low & Slow BBQ

In overleg kiezen we de bijgerechten uit. Hieronder staan een paar voorbeelden. Heeft u een paar suggesties voor de bijgerechten? We bespreken dit graag met jou zodat alles perfect wordt geregeld. Er is niks mooier dan een favoriete salade die op tafel staat, of het herbeleven van een heerlijk gerecht die u ooit hebt geproefd op vakantie. Naast het creëren van nieuwe herinneringen helpt Spit & Pan ook graag om oude herinneringen te herbeleven. Samen maken we er een uniek feest van.
Ook proberen we rekening te houden met de seizoenen. Niet elk gerecht is daardoor het hele jaar te krijgen. Vraag ons naar de mogelijkheden per seizoen.
We proberen rekening te houden met de seizoenen. Hierdoor krijgt u de beste producten van het desbetreffende seizoen op uw bord. Niet elk gerecht is daardoor het hele jaar verkrijgbaar.
Standaard worden er drie bijgerechten naar keuze geleverd. Naast deze drie bijgerechten wordt er ook stokbrood met kruidenboter en tapenade gegeven tijdens de catering. Wilt u meer bijgerechten tijdens jouw bourgondische catering? Dit kan uiteraard geregeld worden. Samen zorgen we voor het perfecte menu! Enkele voorbeelden van bijgerechten waar u uit kunt kiezen zijn:

 • Pesto van hazelnoten, salie, oude kaas en tamme kastanjes
 • Wittekoolsalade met walnoten, appel, bleekselderij, mandarijn en witte truffel
 • Groene kruiden salade met tomaten, komkommer en croutons
 • Salade met gepofte aardappelen, groene kruiden, Crème fraîche en Savora mosterd
 • Pompoen gevuld met eekhoorntjesbrood, groene asperge en bosui
 • Gepofte bieten met appel en walnoten
 • Italiaanse venkelsalade met tomaat, zwarte olijf en croutons
 • Gepofte aardappel met raclette kaas, spek en ui
Stuur mij een scherpe offerte