Banner BBQ

Low n Slow BBQ Buffet Chef’s Table

Het BBQ buffet met alleen maar bijzondere gerechten van de BBQ! Het ideale menu om indruk te maken op uw gasten! Alles vers gemaakt op locatie met verrassende smaaktwists en stijlen van serveren. Alleen het beste van beste, in een menu dat persoonlijk samengesteld is door onze chef Robert van den Bovenkamp.

Dit menu wordt op verschillende manieren op vuur vers bereid op locatie. Zo nemen we de Dutch ovens mee en poffen we de groenten tussen de kolen in de vuurschalen. Ook staat de Low n Slow BBQ aan om het vlees een rustige langzame garing te geven. Dit allemaal voor de mooiste beleving en het beste eindresultaat.

Deze bourgondische beleving kan gecreëerd worden bij u in de achtertuin, of bijna elke andere locatie, tijdens een verjaardags, bruiloft of bedrijfsfeest. Neem contact op voor meer informatie over een op maat gemaakte bourgondische beleving.
Wat je allemaal kunt verwachten:
 • Coquilles uit Zuid Frankrijk in de schelp geserveerd met een boter van citroen en rozemarijn
 • Hele Schotse zalmen met vers getikte Bearnaise saus
 • Gamba’s met paprika tomaten saus en gepofte quinoa
 • Aerlander Sucade met een rub van Eekhoorntjesbrood
 • Coq au Vin van Gildehoender uit de Dutch oven
 • Kalfstaartstuk uit het Groene hart met dragon, zeezout en limoen
 • Buikspek van een Beter Leven varken met sinaasappel, tijm en venkelzaad
 • Lamsrack met rozemarijn, tijm en knoflook
 • Salade witte kool met mandarijn, appel, walnoten en witte truffel
 • Salade groene kruiden mesclun met tomaat, komkommer en croutons
 • Salade papaya met gerookte groene paprika en tomaat
 • Gepofte aardappels uit vuurschalen met tomatensaus en Parmezaanse kaas
 • Vers gebakken broden uit de Dutch oven met verse kruidenboter
Dit alles voor 55 euro per persoon, dit is ook inclusief:

 • Alle koksuren op lokatie
 • Porselein en bestek, inclusief afwas
 • Voor extra opties om uw evenement nog meer aan te kleden verwijzen we u graag door naar onze uitbreidingen pagina

  * Exclusief transportkosten van 35 cent per gereden km. Alle prijzen zijn ex 6% btw.

  Low n Slow BBQ
   
  Low n Slow Cooking Time
   
  Coquilles op de BBQ

  Wilt u ook een Spit & Pan Low n Slow Buffet Chef’s Table?

  Stuur mij een scherpe offerte

  Banner BBQ

  Seafood op de Barbecue

  Coquilles
  De Coquilles die we gebruiken zijn met de hand gevangen in Frankrijk. We maken de coquilles op locatie schoon, zodat jullie mee kunnen kijken hoe dit moet, en wat de do’s en dont’s zijn. Vervolgens zullen ze rustig worden gegaard in de schelp met als extra vulling een boter van citroen zestes, rozemarijn en monnikenbaard (lijkt op zeekraal). Als u de schelp uiteindelijk open maakt krijgt u hierdoor een walm van lekkere geuren voor u zelfs maar begint met het smullen van deze heerlijke schelp.

  Schotse zalm
  De schotse zalmen pekelen we eerst voor 4 uur en daarna laten we ze nog even drogen. Daarna roken we ze in 2 uur tot prachtige goudgele gerookte zalm. Als rookmot gebruiken we de krullen van een 300 jaar oude eik. De bearnaise saus zal vers getikt worden op locatie in een pannetje boven het vuur.

  Gamba’s
  De gamba’s worden pittig gekruid met een smoked red pepper powder. De kunst bij het maken van de gamba’s op de BBQ is om te zorgen dat deze vooral bij het staartje niet te warm worden. Als u de gamba’s te lang laat bakken op de BBQ zullen ze snel erg zacht worden, en het doel is juist om ze zo stevig mogelijk te houden. Vervolgens halen we ze door een saus van tomaten, paprika en basilicum, en als laatste stap worden ze gepaneerd in gepofte quinoa en aan de gasten geserveerd

  coquille-bbq-catering

  Banner BBQ

  Vlees op de Barbecue

  Aerlander Sukade
  De sukade zal eerst heerlijk rustig garen op Low n Slow. Hierdoor heeft de rub van eekhoorntjesbrood alle tijd om in te trekken. Deze zorgt ervoor dat de sukade een heerlijke aardse smaak krijgt. Daarna word hij nog even kort af gegrild voor een krokante buiten kant. Eventueel kunnen we deze ook rond serveren bij de BBQ en laten eten als haring. Wilt u ook een lekker stukje biefstuk happen? Keertje wat anders als haring happen. Al snel eet de gehele gelegenheid een heerlijke plak malse biefstuk als een haring.

  Coq Au Vin
  Coq Au Vin is een gerecht wat me altijd aan me moeder moet denken. Het was altijd weer smullen als zij een pot tevoorschijn toverde. Spreekwoordelijk dan… Toveren kon ze natuurlijk niet maar koken wel!

  Gildehoender
  De Gildehoender zal bereid worden in een Dutch Oven. Dit is een diepe gietijzeren pan met gietijzeren deksel, waarbij we zowel onder de oven als op de oven een vuur bouwen. Hierdoor wordt de kip van de bovenkant mooi bruin en van onder stooft hij zich gaar. In het stoofvocht voegen we verschillende kruiden, specerijen, groenten en rode wijn toe. Als hij eenmaal klaar is maken we de kip helemaal schoon en heeft u een heerlijke stoof van de Gildehoender kip.

  chefs-bbq-catering
  dutch-oven-chefs-table-catering
  Kalfstaartstuk
  Het kalfstaartstuk word eerst op de vetrand ingesneden. Dit om te zorgen dat het vet krokanter wordt. Daarna wordt hij rijkelijk bestrooid met zeezout op de vetkant, en aan de vleeskant geven we een rub van limoen zestes, zeezout, knoflook, zwarte peper en verse dragon. Als hij uiteindelijk met rustig garen zijn kerntemperatuur heeft bereikt vlammen we het vet af. Zo wordt hij extra krokant. Door de rub zal hij een heerlijke frisse smaak hebben.

  Buikspek
  Het buikspek is het enige stukje vlees dat we vanaf het begin af aan al veel warmte geven. Het liefst wilt u deze garen op 220 graden Celsius, terwijl we de rest op 100-120 houden. De rub is gebaseerd op de originele Italiaanse porcetta. Hierdoor krijgt hij een mooie authentieke smaak. Aan het einde is de buitenkant lekker uitgebakken en van binnen nog heerlijk mals.

  Lamsrack
  De lamsrack van Nederlandse bodem garen we per hele kroon. Dit om te zorgen dat u zo zacht mogelijk vlees overhoudt, met altijd de juiste garing. Door hem in zijn geheel te braden heeft u meer controle over de quison van het lam. Hij zal rijkelijk worden gemarineerd in rozemarijn, tijm en knoflook. Heerlijk klassiek maar goed uitgevoerd en daardoor perfect van smaak.


  Banner BBQ

  De Salades

  Papaja salade
  Chef Robert: “Ik heb de papaja salade ooit op deze manier leren eten in Disneyland Paris, bij de Pirates of the Caribbean attractie. Dit was de eerste keer dat ik papaja proefde en ik was meteen verliefd. Bij de salade maken we croutons van kippenhuiden. Deze marineren we eerst en daarna bakken we ze helemaal uit tot ze krokant zijn. Krokante kippenvellen blijven nou eenmaal het lekkerst van de kip zeggen de meeste! Als ze helemaal krokant zijn worden ze nog na gekruid en gaan ze lekker over de salade. Beetje van mezelf en een beetje van… Disney!”

  Bieten salade
  De bieten poffen we direct in de kolen. Deze zijn pas goed als ze helemaal zwart van kleur zijn. Daarna halen we voorzichtig al het zwarte weer weg. Hetgene dat u overhoud is een heerlijke aardse biet. Ook blijft hij hierdoor vergeleken met koken wat steviger en minder glibberig, en behoudt hij zijn heerlijke bieten smaak optimaal! Daarna een dressing die ik heb geleerd van mijn vorige chef Peter Batelaan. Een dressing van sushi azijn, sesamolie en oestersaus.

  Witte kool salade
  De salade witte kool… Een beetje een must bij een BBQ! Maaaaaar…bij Spit & Pan werken we niet met de simpelste uitvoering, maar maken we een heerlijk frisse salade met verse stukken fruit. Hij wordt aangemaakt met witte aceto balsamico en suiker. De zuren om te zorgen dat de kool zacht wordt en de suiker om te zorgen dat hij weer een mooi zoetzuur niveau heeft. Daarna een schep creme fraiche en witte truffel er door.

  salade-chefs-table

  Banner BBQ

  Het Brood

  Tijdens de catering hebben we heerlijke zelfgebakken broden. In het proces laten we zien hoe men vroeger voor de machines het deeg kneedde en verder verwerkte tot prachtige broden. Wij bakken ze af in een Dutch oven. Een gietijzeren pan met deksel, waar zowel boven als onder kolen liggen. Hierdoor creëren we een oven waar de broden in 45 minuten prachtig goudbruin bakken. Hierbij serveren we een mooie kruidenboter met gepofte knoflook en verschillende kruiden.
  Zelfgebakken Brood

  Wilt u ook een Spit & Pan Low n Slow Buffet Chef’s Table?

  Stuur mij een scherpe offerte