Banner BBQ

Low n Slow BBQ Buffet DeLuxe

Simpel maar toch indrukwekkend. Dat is waar ons Low n Slow BBQ Buffet voor staat. Geen standaard saté, hamburgers en speklapjes, maar een BBQ catering met grote rollades van 20kg per stuk, hele zalmen van 5kg per stuk, Aerlander runder staartstukken 1.4kg per stuk en hele Gilderhoender kippen gevuld met appelmoes. Vier mooie Low n Slow items die voor een langere tijd op een lage temperatuur gerookt en gebraden worden.

Ook alle bijgerechten worden vers voor u gemaakt terwijl het Italiaanse porchetta aan het garen is. Broden in de Dutch ovens, groenten uit de vuurschalen en salades met een leuke twist. Zo maken we van de dag een complete kookshow op locatie!
Deze bourgondische beleving kan gecreëerd worden bij u in de achtertuin, of bijna elke andere lokatie, tijdens een verjaardags, bruiloft of bedrijfsfeest. Neem contact op voor meer informatie over een op maat gemaakte bourgondische beleving.
Wat je allemaal kunt verwachten:
 • Live Cooking show waar alles ter plekken word bereid
 • Porchetta – Italiaanse Rollade van een Beter Leven varken
 • Tapenade van hazelnoot, salie, oude kaas en tamme kastanje
 • Hele Noorse zalm met venkel, tomaat en dragon
 • Gremolata – Saus op basis van citroen, rucola en olijfolie
 • Gildehoender kippen gevuld met verse appelmoes
 • Aerlander staartstuk met een rub van Eekhoorntjesbrood
 • Salade witte kool met mandarijn, appel, walnoten en witte truffel
 • Salade groene kruiden mesclun met tomaat, komkommer en croutons
 • Salade papaya met gerookte groene paprika en tomaat
 • Gepofte aardappels uit vuurschalen met tomatensaus en Parmezaanse kaas
 • Vers gebakken broden uit de Dutch oven met verse kruidenboter
Dit alles voor 37.50 euro per persoon, dit is ook inclusief:

 • Alle koksuren op lokatie
 • Porselein en bestek, inclusief afwas
 • Voor extra opties om uw evenement nog meer aan te kleden verwijzen we u graag door naar onze uitbreidingen pagina
  * Exclusief transportkosten van 35 cent per gereden km.
  Alle prijzen zijn ex 6% btw.
  Minimaal 30 personen
  Italiaanse rollade op de BBQ

  Wilt u ook een Spit & Pan Low n Slow Buffet DeLuxe?

  Stuur mij een scherpe offerte

  Banner BBQ

  Noorse zalmen op de Barbecue

  De zalmen zullen in het geheel worden gegaard. Door een truukje om de buik te vullen met aluminium folie kunnen we ze mooi recht op zetten op de smoker en zullen ze rustig gerookt worden op de BBQ met rookkrullen van een 300 jaar oude eikenboom.

  Bij de warm gerookte zalm serveren we een gremolata. Dit is een saus op basis van citroen, knoflook, rucola en olijfolie. Een echte Italiaanse klassieker.

  Noorse Zalmen

  Banner BBQ

  Vlees op de Barbecue

  Porchetta
  De porchetta, gemaakt van Beter Leven varkens, worden 6 uur lang Low n Slow bereid op de barbecue. Aan het einde gooien we de temperatuur voor ongeveer een half uur omhoog om te zorgen voor een heerlijke krokante swoerd. Dit noemen ze in het buitenland ook wel crackling.

  Door het vet in combinatie met de lende in de porchetta krijgt u na het rustige gaarproces een volle smaak. Dit, samen geserveerd met de tapenade van hazelnoot, salie, oude kaas en tamme kastanjes, geeft een geweldig smaakbommetje op uw tong.

  De Gildehoenders
  We vullen de kippen met een rauwe appelmoes en we geven ze aan de buitenkant een mooie kruidenlaag. Als ze dan uiteindelijk van de smoker komen hebben we een heerlijke malse kip met krokant velletje en een mooie verse appelmoes! Yummm!

  Vlees op de BBQ Dutch Oven
  Aerlander staartstukken
  Het staartstuk zal eerst heerlijk rustig garen op Low n Slow wijze. Hierdoor heeft de rub van eekhoorntjesbrood alle tijd om in te trekken. Deze zorgt ervoor dat de sukade een heerlijke aardse smaak krijgt. Daarna wordt hij nog even kort afgegrild voor een krokante buiten kant en vetlaag.


  Banner BBQ

  De Salades

  Witte kool salade
  De salade witte kool is een beetje een must bij een BBQ! Maaaaaarrr…bij Spit & Pan werken we niet met de simpelste uitvoering, maar maken we een heerlijk frisse salade met verse stukken fruit. Hij wordt aangemaakt met witte aceto balsamico en suiker. De zuren om te zorgen dat de kool zacht wordt en de suiker om te zorgen dat hij weer een mooi zoetzuur niveau heeft. Daarna een schep creme fraiche en witte truffel er door.

  Groene kruiden mesclun
  Salade groene kruiden mesclun is misschien wel de eenvoudigste groene salade die we ooit hebben verzonnen. Maar oh zo lekker. In plaats van een ingewikkelde dressing gebruiken we 6 verschillende kruiden door de mesclun heen. Daardoor proeft u bij elk hapje weer een nieuw kruidje. Lekker met wat frisse tomaat en komkommer. Aan het einde nog wat lekker krokante croutons erover en we hebben het over een salade die zelfs als hoofdgerecht niet zou misstaan.

  Papaja salade
  In de woorden van chef Robert van den Bovenkamp: “De papaja salade heb ik ooit leren kennen in Disneyland Paris bij de Pirates of the Caribbean attractie. Dit was de eerste keer dat ik papaja proefde en ik was meteen verliefd. Bij de salade maken we croutons van kippenhuiden. De croutons marineren we eerst en daarna bakken we ze helemaal uit tot ze krokant zijn. Krokante vellen blijven nou eenmaal het lekkerst van de kip zeggen de meeste! Als ze helemaal krokant zijn worden ze nog gekruid en gaan ze lekker over de salade. Beetje van mezelf… en een beetje van Disney!”

  Salade-Gepofte-Bieten

  Banner BBQ

  Het Brood

  Tijdens de catering hebben we heerlijke zelfgebakken broden. In het proces laten we zien hoe men vroeger voor de machines het deeg kneedde en verder verwerkte tot prachtige broden. Wij bakken ze af in een Dutch oven. Een gietijzeren pan met deksel, waar zowel boven als onder kolen liggen. Hierdoor creëren we een oven waar de broden in 45 minuten prachtig goudbruin bakken. Hierbij serveren we een mooie kruidenboter met gepofte knoflook en verschillende kruiden.

  Zelfgebakken Brood

  Wilt u ook een Spit & Pan Low n Slow Buffet DeLuxe?

  Stuur mij een scherpe offerte