Banner BBQ

Bourgondische BBQ Tafel

Eten als een Bourgondiër. Tafels rijkelijk gevuld met al het lekkers van de BBQ, verse salades en brood uit de Dutch oven.

Alles wordt geserveerd op grote schalen voor de perfecte shared diner experience. U en uw gasten komen ogen en handen tekort bij het aanzicht van deze fantastisch aangeklede tafels. Eten doe je samen!

Wat kunt u verwachten?
Live kook show waar alles ter plekken word bereid

 • Hele zalm forellen met vers getikte Bearnaise saus en gestoofde radijsjes
 • Gamba’s met mint tzaziki met een frisse venkel salade
 • Aerlander short ribs van de astados met groene asperges en bospaddestoelen
 • Hele gilde hoenders uit de Dutch oven met seizoensgroenten
 • Gekonfijte eendenbouten, eendenbouten uit de heksenketel, rustig gegaard in ganzenvet
 • Lamsrack met rozemarijn, tijm en knoflook geserveerd op een couscous salade
 • Salade papaja met paprika, rode ui, gepofte groene paprika, peterselie en croutons van krokante kippenhuiden
 • Salade van gepofte bieten met komkommer, rode paprika en oosterse sesam dressing
 • Salade witte kool met mandarijn, appel, walnoten en witte truffel
 • Gepofte aardappels uit vuurschalen met bieslook roomkaas
 • Vers gebakken broden uit de Dutch oven met verse kruidenboter
Dit alles voor 47.50 euro per persoon, dit is ook inclusief:

 • Alle koksuren op lokatie
 • Porselein en bestek, inclusief afwas
 • Voor extra opties om uw evenement nog meer aan te kleden verwijzen we u graag door naar onze uitbreidingen pagina
  * Exclusief transportkosten van 35 cent per gereden km
  * Alle prijzen zijn excl. 9% btw.
  * Minimaal 30 personen
  Bourgondisch tafelen

  Wilt u ook een Spit & Pan Bourgondische Tafel?

  Stuur mij een scherpe offerte

  Banner BBQ

  Seafood op de Barbecue

  Zalmforellen
  De Zalmforellen gaan, gevuld met citroen en tijm, in zijn geheel de BBQ op. Zo laag mogelijke temperatuur, zodat ze aan het einde zo sappig mogelijk blijven. Als rookmot gebruiken we de krullen van een 300 jaar oude eik. De bearnaise saus zal vers getikt worden op locatie in een pannetje boven het vuur. Daarbij komen gestoofde radijsjes. Deze worden gestoofd in mosterd en roomboter.

  Gamba’s
  De gamba’s worden pittig gekruid met een smoked red pepper powder. De kunst bij het maken van de gamba’s op de BBQ is om te zorgen dat deze vooral bij het staartje niet te warm worden. Als u de gamba’s te lang laat bakken op de BBQ zullen ze snel erg zacht worden. Het doel is om hem zo stevig mogelijk te laten. Daarbij serveren we, om het pittige een beetje af te blussen, een tzaziki van dikke yoghurt, komkommer rasp, knoflook en mint. Hij komt op een bedje van flinter dun gesneden venkel die daarna gemarineerd is in een frisse marinade.

  gamba-bourgondische-catering

  Banner BBQ

  Vlees op de Barbecue

  Aerlander sukade
  De sukade zal eerst heerlijk rustig garen op Low n Slow. Hierdoor heeft de rub van eekhoorntjesbrood alle tijd om in te trekken. Deze zorgt ervoor dat de sukade een heerlijke aardse smaak krijgt. Daarna word hij nog even kort af gegrild voor een krokante buiten kant. De sukade wordt geserveerd met gegrilde groene asperges en bospaddestoelen.

  Gildehoender stoof
  De Gildehoenders zullen klaargemaakt worden in een Dutch Oven. Dit is een diepe gietijzeren pan met gietijzeren deksel. Door zowel onder als boven op de pan een vuur te maken creëert u een oven. Hierdoor wordt de hoender van onder gestoofd en van bovenaf mooi bruin gebakken.

  Eendenbouten
  De eendenbouten worden voor 3.5 uur lang langzaam gegaard in ganzenvet. Hierdoor krijgen ze een volle smaak en een bijzonder aangename structuur. Als ze uit het vet komen bakken we ze eerst nog even krokant voordat we ze serveren. Dit alles doen we met de ouderwetse heksenketel om het geheel nog feestelijker te maken!

  Buikspek
  Het buikspek is het enige stukje vlees dat we vanaf het begin af aan al veel warmte geven. Het liefst wilt u deze garen op 220 graden Celsius, terwijl we de rest op 100-120 houden. De rub is gebaseerd op de originele Italiaanse porcetta. Hierdoor krijgt hij een mooie authentieke smaak. Aan het einde is de buitenkant lekker uitgebakken en van binnen nog heerlijk mals.

  Lamsrack
  De lamsrack van Nederlandse bodem garen we per hele kroon. Dit om te zorgen dat u zo zacht mogelijk vlees overhoudt, met altijd de juiste garing. Door hem in zijn geheel te braden heeft u meer controle over de quison van het lam. Hij zal rijkelijk worden gemarineerd in rozemarijn, tijm en knoflook. Heerlijk klassiek maar goed uitgevoerd en daardoor perfect van smaak. De lamsrack wordt geserveerd met een couscous salade met mint, koreander, peterselie, komkommer, tomaat en rozijnen.

  Bourgondisch barbecueen

  Banner BBQ

  De Salades

  Papaja salade
  Chef Robert: “Ik heb de papaja salade ooit op deze manier leren eten in Disneyland Paris, bij de Pirates of the Caribbean attractie. Dit was de eerste keer dat ik papaja proefde en ik was meteen verliefd. Bij de salade maken we croutons van kippenhuiden. Deze marineren we eerst en daarna bakken we ze helemaal uit tot ze krokant zijn. Krokante kippenvellen blijven nou eenmaal het lekkerst van de kip zeggen de meeste! Als ze helemaal krokant zijn worden ze nog na gekruid en gaan ze lekker over de salade. Beetje van mezelf en een beetje van… Disney!”

  Bieten salade
  De bieten poffen we direct in de kolen. Deze zijn pas goed als ze helemaal zwart van kleur zijn. Daarna halen we voorzichtig al het zwarte weer weg. Hetgene dat u overhoud is een heerlijke aardse biet. Ook blijft hij hierdoor vergeleken met koken wat steviger en minder glibberig, en behoudt hij zijn heerlijke bieten smaak optimaal! Daarna een dressing die ik heb geleerd van mijn vorige chef Peter Batelaan. Een dressing van sushi azijn, sesamolie en oestersaus.

  Gepofte-Bieten-bourgondische-catering
  Witte kool salade
  De salade witte kool… Een beetje een must bij een BBQ! Maaaaaar…bij Spit & Pan werken we niet met de simpelste uitvoering, maar maken we een heerlijk frisse salade met verse stukken fruit. Hij wordt aangemaakt met witte aceto balsamico en suiker. De zuren om te zorgen dat de kool zacht wordt en de suiker om te zorgen dat hij weer een mooi zoetzuur niveau heeft. Daarna een schep creme fraiche en witte truffel er door.


  Banner BBQ

  Het Brood

  Tijdens de catering hebben we heerlijke zelfgebakken broden. In het proces laten we zien hoe men vroeger voor de machines het deeg kneedde en verder verwerkte tot prachtige broden. Wij bakken ze af in een Dutch oven. Een gietijzeren pan met deksel, waar zowel boven als onder kolen liggen. Hierdoor creëren we een oven waar de broden in 45 minuten prachtig goudbruin bakken. Hierbij serveren we een mooie kruidenboter met gepofte knoflook en verschillende kruiden
  Verse hand gekneden broden

  Wil je ook een Spit & Pan Bourgondische Tafel?

  Stuur mij een scherpe offerte