KOKEN DOE JE NIET ALLEEN MET JE HANDEN

SPIT & PAN GEAR

Een vakkundig team met professionele koks is niet voldoende voor een BBQ, spit en indoor catering. Wij gebruiken professioneel werktuig waarmee we iedere week de mooiste gerechten maken.

THE ORIGINAL

HET ZELFONTWORPEN SPIT

Het werktuig waar we ooit mee zijn begonnen. Een grote stang waar je een groot stuk vlees aan hangt naast een groot open vuur.

Wij zijn zowel in het bezit van spitten speciaal ontworpen voor hele varkens, als een spit die wij kunnen aanpassen om zelfs hele zwaardvissen aan te kunnen braden.

LOW & SLOW

BBQ GEAR

Gesloten BBQ’s met 8mm dik staal om zo perfect op temperatuur te blijven. Doordat de BBQ’s afgesloten zijn, heb je een mooie constante bereiding. Vaak gebruiken we deze manier van koken als het stuk vlees of vis een iets langere bereiding nodig heeft. Doordat het vlees of vis indirect op de BBQ ligt, heb je weinig last van karamelisatie van het geheel en bouwt het rustig een mooie rookkleur op.

We hebben BBQ’s van verschillende formaten. Bij cateringen met veel gasten gebruiken we het grootste model, zodat we veel stukken vlees en vis tegelijkertijd op de BBQ kunnen plaatsen.

HOLLANDS VAKMANSCHAP

DUTCH OVEN

Een dikke gietijzeren pan met deksel, waar we zowel onder als boven kolen of vuur gebruiken. Op deze manier creƫren we een oven, waar we onze broden en taarten in afbakken.

ARGENTIJNSE HITTE

ASADO KRUIS

Een Argentijns kruis die schuin boven een vuur wordt gezet, met daaraan grote stukken vlees of groenten. Door de stralingswarmte en de warme rook gaard het product langzaam. Altijd een leuke bezigheid om te zorgen dat elk stuk goed in de warmte van het vuur staat. Een klein briesje vanaf de zelfde kant waar je een half uur geen aandacht aan besteed, kan al voor grote afkoeling of stijging in temperatuur betekenen.

DE VLAMMENDE ALLESKUNNER

GROTE VUURSCHALEN

Naast dat we deze grote jongens altijd mee hebben voor de Dutch ovens, heksenketels en Asado kruisen, gebruiken we vuurschalen ook voor directe vuur bereidingen.

Dat betekent bijvoorbeeld biefstuk midden in kolen. Of bieten die we laten verbranden, om daarna gekarameliseerde bieten over houden. Wanneer wij klaar zijn met koken en de gasten heerlijk hebben gegeten, dan zijn de schalen altijd handig om de gasten warm te houden!

HOT & FAST

OPEN GRILL

Open vuren met daarboven rvs rekken waar we de producten op grillen. Op deze manier komt er veel zuurstof bij de kolen, waardoor producten direct boven de kolen gelegd worden. Vlees, vis en groenten krijgen direct veel hitte. Perfect voor snellere bereidingen.

MAGISCHE BBQ TOOL

HEKSENKETELS

Grootte emaille pan met kettingen hangt aan een grote driepoot boven een open vuur. Heerlijk voor soepen, sauzen, stoofpotten en bijvoorbeeld konfijten.

Dit is niet alleen een handige manier om met vocht bij open vuur te koken, ook geeft het gelijk een bourgondische sfeer als gasten een heksenketel zien hangen.