Mijn naam is Robert van den Bovenkamp.
Ik heb van jongs af aan veel affiniteit gehad met koken. Vroeger wilde ik als klein kind altijd mijn moeder helpen in de keuken. Iets wat mij altijd heeft gefascineerd is een varken in zijn geheel te braden aan een spit. Vroeger gingen we altijd naar Zuid-Frankrijk op vakantie. Daar braadden ze elke week varkens voor een groot campingfeest. Uiteraard kon ik de hele dag kijken naar dit culinaire spektakel. Een tegenvaller kwam enkele uren later wanneer ik ’s avonds bij het proeven droog vlees proefde. ‘Dit moet ik zelf toch beter kunnen’, dacht ik.
In 2007 nam ik een logische vervolgstap: opleiding tot zelfstandig werkend kok. In 2011 heb ik mijn diploma behaald om vervolgens verder te leren bij restaurant Mangerie de Zeeger (Alphen aan den Rijn). Bij Mangerie de Zeeger heb ik veel kennis en ervaring opgedaan.
Als dank voor het maken van een bruidstaart voor mijn zus en haar man kreeg ik in 2011 mijn eerste eigen spit. Mijn zwager is ijzersmid van beroep en hierdoor kon mijn zelfontworpen spit worden ontwikkeld. De inspiraties van de camping in Zuid-Frankrijk hebben mij geholpen bij het ontwerpen van een spit. Enkele kleine aanpassingen zorgen ervoor dat ik nu keer op keer het perfecte malse eindresultaat krijg zoals ik het voor ogen heb. Mijn vlees en vis aan het spit worden alleen op de authentieke manier bereidt voor een compleet bourgondisch spektakel en voor een zeer unieke smaak.

Na veel oefenen met mijn spit en het ontwerpen en laten ontwikkelen van een nieuwe grote BBQ heb ik besloten om mijn eigen bedrijf op te zetten. Koken is niet alleen even snel een gerecht op tafel zetten. Ik geef een complete bourgondische ervaring. ’s Ochtends kom ik op locatie om vervolgens een culinaire show te geven. ’s Avonds geniet iedereen van het heerlijke eten. Er ontstaat een echt bourgondisch feest welke men niet snel zal vergeten.
De authentieke manier van kwaliteitsvlees en vis braden aan het zelfontworpen spit, het gebruik van een geweldige BBQ en eerlijke producten hierop bereiden zijn een ‘must’ voor de de kwaliteit en de beleving die ik alle bourgondiërs wil geven. Dit geeft mij een geweldig gevoel en dit is ook de reden dat er nooit gekozen wordt voor inlevering van kwaliteit om meer winst te kunnen maken. Kwaliteit en een goede ervaring staan voorop en daarom werk ik alleen met topproducten om dit te kunnen bewerkstelligen.
Alles wordt altijd op de meest verse manier gemaakt. Niks wordt voorgekookt of van tevoren gebraden om vervolgens het alleen op locatie op te warmen. Dit proeft men gelukkig ook. Alle kennis en ervaring die ik heb opgedaan in professionele keukens, mijn passie en eerlijke producten zorgen voor een beleving voor echte levensgenieters. In plaats van professionele ovens en andere handige apparaten ga ik een stap terug naar de basis. Alles wordt gekookt op eikenhouten vuren en kolen. Dit geeft niet alleen een heerlijke smaak, maar ook een heerlijk bourgondisch gevoel. Een echte authentieke smaak die gecreëerd wordt met eerlijke producten.
Wilt u een keer kennis maken met mij en mijn product? Neem dan vrijblijvend contact met mij op via de contactpagina.
Curriculum
Full Time Spit & Pan
Oprichting Spit & Pan
Mangerie de Zeeger
Kasteel Woerden
Alfred’s Diner
Dorint Sofitel Schiphol
BBQ buffet en Live Cooking Show voor 450 personen
Danone Nederland
Arendshoeve, The Garden Of Amsterdam
Varken aan het spit
Hendrick’s Culinair
Alphen aan den Rijn
Lunch met broodjes en hapjes
Diner met uitgebreide buffetten
Koi karper en bonsai bomen veiling
Edo Koi
Varken aan het spit
D&K Bedrijfsfeest
Alphen aan den Rijn
3 zalmen aan het spit
Hendrick’s Culinair
Alphen aan den Rijn
BBQ Buffet voor 400 personen
Intro week NHTV
NHTV Breda
Varken aan het spit
Kerstfair Sfeerstal
Nieuwveen
Varken aan het spit, broodjes Pulled Pork, Porchetta van de smoker
Koningsdag Park Rijnstroom
Alphen aan den Rijn
Varken aan het spit voor 70 personen
Personeelsfeest
Andriessen
Varken aan het spit, broodjes Pulled Pork, Porchetta van de smoker
Waterpop Festival
Wateringen
Dag koken met producten van eigen erf
Aspergehof Noordam
Viergangendiner voor 40 personen
21 Diner op locatie
Alphen aan den Rijn
115 personen Slow Cook BBQ
Jolanda de Goede Bloemen Arrangeur
Alphen aan den Rijn
Varken van het spit & Rollade van de BBQ
Privé feest
Den Bosch

New Year Buffet met varken aan het spit
Hendrick’s Pub
Alphen aan den Rijn
160 personen Slow Cook BBQ
Qbic Familiedag
Alphen aan den Rijn
Varken aan het spit, broodjes Pulled Pork, Porchetta van de smoker
Werfpop Festival
Leiden
180 personen 4 gangen diner
Qbic Zakelijke Relaties Open Dag
Alphen aan den Rijn
Luxe BBQ voor 40 personen
Op 4 hoog aan de Nieuwe Maas
Count & Cooper Rotterdam
Varken aan het spit, broodjes Pulled Pork, Porchetta van de smoker
Glibberbal Festival
Leiden
Varken aan het spit
50-jarig verjaardagsfeest
Alphen aan den Rijn
Varken aan het spit, broodjes Pulled Pork, Porchetta van de smoker
N201 Metal Festival
Aalsmeer
Tapas Buffet 30 personen
Privé feest
Alphen aan den Rijn
Spit verhuur & Telefonisch advies
Privé feest
Alphen aan den Rijn
60 personen Luxe Buffet met o.a. Varken aan het spit
Privé feest
Alphen aan den Rijn
Kerstfair Sfeerstal
Varken van het spit, hele zalmen van de smoker
Nieuwveen
100 personen varken en zalmen van het spit
Maaswaal College
Wijchen
New Year Wild BBQ
Hendrick’s Pub
Alphen aan den Rijn