EEN CULINAIR SPROOKJE 

ONS BBQ VERHAAL

Ons verhaal is alweer een aantal jaartjes oud. Spit & Pan is in 2014 opgericht door Robert van den Bovenkamp. Door een cadeau is hij gestart met het bereiden van varkens aan het spit.

Enkele jaren later zijn we met een team van meerdere professionele koks en serveersters in staat om de mooiste kookshows op locatie te geven. Dit doen we met een spit, BBQ of gewoon indoor.

HET BEGIN

ZELFONTWORPEN SPIT BRENGT IDEEËN

Robert van den Bovenkamp is als klein kind al verzot van koken. De grote varkens aan het spit die hij ziet tijdens zijn vakanties in Frankrijk, hebben altijd voor bewondering gezorgd. Helaas bleef het vaak bij een visueel spektakel. Een eindresultaat met droog vlees zette vraagtekens bij het gerecht.

In 2011 helpt Robert zijn zus en zwager met een bruidstaart. Zijn zwager is ijzersmid en bedankt hem met een zelfgemaakt spit, die is ontstaan uit de ideeën van Robert zelf.  Het zelfontworpen spit en en eerlijk premium vlees, zorgen voor een extreem mals eindresultaat. 

Enkele keren oefenen met het spit bracht het beste culinaire idee naar boven: “waarom breng ik deze geweldige ervaring niet naar mensen thuis, maar dan beter?”

In 2014 is Spit & Pan een feit.

CULINAIR GENIETEN VÓÓR DE EERSTE HAP

KOOKSHOW OP LOCATIE

Bij Spit & Pan weten we dat een mooie lunch, borrel of diner veel meer is dan een snelle hap. Het is een moment om daadwerkelijk met elkaar te genieten. Culinair genieten begint met mooie en eerlijke gerechten, de juiste bereidingen, en een echte kookshow.

’s Ochtends komen we namelijk al bij u op locatie. Alle voorbereidingen beginnen al uren voordat u uw eerste hap heeft genomen. De eerste blikken zien we al onze kant opgaan wanneer we onze gear installeren. Grote BBQ’s, een spit, vuurschalen, heksenketels, we hebben alles voor een culinair feestje.

Wanneer grote stukken vlees, vis of groente uiteindelijk op de BBQ gaan of boven een vuur hangen, lijkt de tijd even stil te staan. Knisperend hout, een overheerlijke rookgeur, en de mooiste ingrediënten pakken even de aandacht van uw gasten. Ze smullen van een vlammend spektakel, zonder dat ze een hap hebben gegeten.

‘S OCHTENDS STARTEN, ‘S AVONDS GENIETEN

LOW & SLOW, ZOALS HET HOORT

Het maakt eigenlijk niet uit welke tools en ingrediënten we gebruiken, een catering van Spit & Pan heeft altijd even tijd nodig. Tijd voor de perfecte bereiding, zodat u het beste eindresultaat op uw bord krijgt. Door onze ervaring weten we precies hoe we alles moeten plannen. U eet gewoon op het gewenste en vooraf afgesproken tijdstip.

Low & Slow is onze manier van koken. Mooie stukken vlees en vis krijgen op deze manier de tijd om perfect mals te worden, en een heerlijke rooksmaak te krijgen. En tot het eten klaar is, genieten uw gasten van een culinaire kookshow waarbij ze ook vragen mogen stellen aan de professionele koks.

WIJ WILLEN ALLEEN HET BESTE

DUURZAME PRODUCTEN

Eerlijke producten geven het beste resultaat. Daarom werken we bij Spit & Pan uitsluitend met premium vlees, verse vis, en biologische groenten. Een groot deel van onze producten halen we bij lokale slagers, vissers, boeren en kwekerijen.

Ook ons hout is een duurzaam product. We werken uitsluitend met FSC hout voor bijvoorbeeld het spit en onze vuurschalen.

Benieuwd naar onze premium leveranciers? We geven u er een paar cadeau:

  • Nico & Tim (seizoensgroenten)
  • Beter Leven Vlees
‘T IS TIJD VOOR UW VERHAAL

VRAAG EEN KOK OM ADVIES

Benieuwd hoe we met ons culinaire verhaal, uw eigen verhaal kunnen verrijken? Vraag dan onze koks om culinair advies. Wanneer u ons belt of mailt, krijgt u altijd contact met een kok die precies weet wat het beste is voor uw feest. 

Samen maken we er een Bourgondische catering van waar uw gasten het nog jaren over zullen hebben.