Mijn naam is Robert van den Bovenkamp.

Ik heb van jongs af aan veel affiniteit gehad met koken. Vroeger wilde ik als klein kind altijd mijn moeder helpen in de keuken. Iets wat mij altijd heeft gefascineerd is een varken in zijn geheel te braden aan een spit. Vroeger gingen we altijd naar Zuid-Frankrijk op vakantie. Daar braadden ze elke week varkens voor een groot campingfeest. Uiteraard kon ik de hele dag kijken naar dit culinaire spektakel. Een tegenvaller kwam enkele uren later wanneer ik ’s avonds bij het proeven droog vlees proefde. ‘Dit moet ik zelf toch beter kunnen’, dacht ik.

In 2007 nam ik een logische vervolgstap: opleiding tot zelfstandig werkend kok. In 2011 heb ik mijn diploma behaald om vervolgens verder te leren bij restaurant Mangerie de Zeeger (Alphen aan den Rijn). Bij Mangerie de Zeeger heb ik veel kennis en ervaring opgedaan.

Als dank voor het maken van een bruidstaart voor mijn zus en haar man kreeg ik in 2011 mijn eerste eigen spit. Mijn zwager is ijzersmid van beroep en hierdoor kon mijn zelfontworpen spit worden ontwikkeld. De inspiraties van de camping in Zuid-Frankrijk hebben mij geholpen bij het ontwerpen van een spit. Enkele kleine aanpassingen zorgen ervoor dat ik nu keer op keer het perfecte malse eindresultaat krijg zoals ik het voor ogen heb. Mijn vlees en vis aan het spit worden alleen op de authentieke manier bereidt voor een compleet bourgondisch spektakel en voor een zeer unieke smaak.

Robert van den Bovenkamp

Na veel oefenen met mijn spit en het ontwerpen en laten ontwikkelen van een nieuwe grote BBQ heb ik besloten om mijn eigen bedrijf op te zetten. Koken is niet alleen even snel een gerecht op tafel zetten. Ik geef een complete bourgondische ervaring. ’s Ochtends kom ik op locatie om vervolgens een culinaire show te geven. ’s Avonds geniet iedereen van het heerlijke eten. Er ontstaat een echt bourgondisch feest welke men niet snel zal vergeten.

De authentieke manier van kwaliteitsvlees en vis braden aan het zelfontworpen spit, het gebruik van een geweldige BBQ en eerlijke producten hierop bereiden zijn een ‘must’ voor de de kwaliteit en de beleving die ik alle bourgondiërs wil geven. Dit geeft mij een geweldig gevoel en dit is ook de reden dat er nooit gekozen wordt voor inlevering van kwaliteit om meer winst te kunnen maken. Kwaliteit en een goede ervaring staan voorop en daarom werk ik alleen met topproducten om dit te kunnen bewerkstelligen.

Alles wordt altijd op de meest verse manier gemaakt. Niks wordt voorgekookt of van tevoren gebraden om vervolgens het alleen op locatie op te warmen. Dit proeft men gelukkig ook. Alle kennis en ervaring die ik heb opgedaan in professionele keukens, mijn passie en eerlijke producten zorgen voor een beleving voor echte levensgenieters. In plaats van professionele ovens en andere handige apparaten ga ik een stap terug naar de basis. Alles wordt gekookt op eikenhouten vuren en kolen. Dit geeft niet alleen een heerlijke smaak, maar ook een heerlijk bourgondisch gevoel. Een echte authentieke smaak die gecreëerd wordt met eerlijke producten.

Wilt u een keer kennis maken met mij en mijn product? Neem dan vrijblijvend contact met mij op via de contactpagina.

Klik hier voor de contactpagina


Curriculum

2016
februari 25

Full Time Spit & Pan

Spit & Pan
Een anderhalf jaar na het opstarten van Spit & Pan heeft het nu mijn volledige aandacht. Spit & Pan is een bedrijf waar ik van ’s ochtends tot ’s avonds mee bezig ben zodat ik mijn droom waar kan maken: “mensen een geweldige bourgondische beleving geven op locatie.” Een bourgondische beleving krijg je bijvoorbeeld met…
2014
september 1

Oprichting Spit & Pan

Spit & Pan
Twee jaar geleden ben ik begonnen met een Varken aan het Spit voor Het kasteel en Cafe Kwatro in Alphen aan den Rijn. Vier jaar later ben ik maar eens gaan babbelen met Mike Schuurman van Hendricks Pub in Alphen aan den Rijn. Na goede gesprekken hebben we Hendricks Culinair opgezet. Na het grote succes…
2012
juli 1

Mangerie de Zeeger

Mangerie de Zeeger
Na mijn avontuur bij Kasteel Woerden heb ik er voor gekozen om de klassieke keuken onder de knie te krijgen. Ik heb 4 jaar lang gekookt met Chef Peter Batelaan en Sous Chef Leeroy Groen. Zij hebben mij geleerd hoe klassieke gerechten over de hele wereld worden gemaakt. Doordat we hier alles zover mogelijk vers…
2011
september 1

Kasteel Woerden Zelfstandig Kok

Kasteel Woerden
Zelfstandig Kok
2010
november 1

Kasteel Woerden

Kasteel Woerden
Mijn stageperiode heb ik doorgezet bij Kasteel Woerden. Merlijn van de Krogt is hier een paar jaar chef geweest. Tijdens mijn carrière heb ik van hem het meest geleerd. Er werd hier alleen gewerkt met een dagmenu. Elke dag verzonnen we nieuwe dingen voor het dagmenu. Het belangrijkste wat Merlijn mij heeft geleerd is het…
september 1

Brasserie Buuren

Brasserie Buuren
Leerling Kok 3.2
2009
september 1

Alfred’s Diner

Alfred's Diner
De mooie mix van een restaurant, banqueting partijen en bruiloften zorgde ervoor dat ik hier veel kon leren. Elke twee maanden kwam er een nieuwe kaart. Ook was het restaurant t.o.v. de vorige werkgevers meer gericht op fine dining en het creatief opmaken van de borden. Hierdoor heb ik in een jaar tijd enorm veel…
2008
september 1

Branderij Gaanderij Leiden

Branderij Gaanderij Leiden
Dit is een van de oudste restaurants van Leiden. Klassieke keuken met hier en daar een verfrissende twist. Ik heb hier voor het eerst kennis gemaakt met het verzinnen van eigen gerechten. Ik stond hier voor het eerst in de keuken van een echt restaurant.
2007
september 1

Dorint Sofitel Schiphol

Dorint Sofitel Schiphol
Hier ben ik mijn koksopleiding begonnen. Dorint Sofitel Schiphol heeft een enorm grote keuken. Na deze ervaring heeft geen enkele andere keuken mij doen verbazen. Door het snijden van acht kisten groenten per dag leer je meteen snijden. Banqueting en grote buffetten tot 600 man passeerden de revue. Alle basistechnieken heb ik hier onder de…



BBQ buffet en Live Cooking Show voor 450 personen
Danone Nederland
Arendshoeve, The Garden Of Amsterdam

Varken aan het spit
Hendrick’s Culinair
Alphen aan den Rijn

Lunch met broodjes en hapjes
Diner met uitgebreide buffetten
Koi karper en bonsai bomen veiling
Edo Koi

Varken aan het spit
D&K Bedrijfsfeest
Alphen aan den Rijn

3 zalmen aan het spit
Hendrick’s Culinair
Alphen aan den Rijn

BBQ Buffet voor 400 personen
Intro week NHTV
NHTV Breda

Varken aan het spit
Kerstfair Sfeerstal
Nieuwveen

Varken aan het spit, broodjes Pulled Pork, Porchetta van de smoker
Koningsdag Park Rijnstroom
Alphen aan den Rijn

Varken aan het spit voor 70 personen
Personeelsfeest
Andriessen

Varken aan het spit, broodjes Pulled Pork, Porchetta van de smoker
Waterpop Festival
Wateringen

Dag koken met producten van eigen erf
Aspergehof Noordam

Viergangendiner voor 40 personen
21 Diner op locatie
Alphen aan den Rijn

115 personen Slow Cook BBQ
Jolanda de Goede Bloemen Arrangeur
Alphen aan den Rijn

Varken van het spit & Rollade van de BBQ
Privé feest
Den Bosch
Spit & Pan Opdrachten

New Year Buffet met varken aan het spit
Hendrick’s Pub
Alphen aan den Rijn

160 personen Slow Cook BBQ
Qbic Familiedag
Alphen aan den Rijn

Varken aan het spit, broodjes Pulled Pork, Porchetta van de smoker
Werfpop Festival
Leiden

180 personen 4 gangen diner
Qbic Zakelijke Relaties Open Dag
Alphen aan den Rijn

Luxe BBQ voor 40 personen
Op 4 hoog aan de Nieuwe Maas
Count & Cooper Rotterdam

Varken aan het spit, broodjes Pulled Pork, Porchetta van de smoker
Glibberbal Festival
Leiden

Varken aan het spit
50-jarig verjaardagsfeest
Alphen aan den Rijn

Varken aan het spit, broodjes Pulled Pork, Porchetta van de smoker
N201 Metal Festival
Aalsmeer

Tapas Buffet 30 personen
Privé feest
Alphen aan den Rijn

Spit verhuur & Telefonisch advies
Privé feest
Alphen aan den Rijn

60 personen Luxe Buffet met o.a. Varken aan het spit
Privé feest
Alphen aan den Rijn

Kerstfair Sfeerstal
Varken van het spit, hele zalmen van de smoker
Nieuwveen

100 personen varken en zalmen van het spit
Maaswaal College
Wijchen

New Year Wild BBQ
Hendrick’s Pub
Alphen aan den Rijn