banner spit

Varken aan het Spit

Spit & Pan neemt u mee op een bourgondische trip. Het varken aan het spit wordt vers op locatie gebraden op een eikenhouten vuur (FSC-gecertificeerd hout).
Terwijl het varken aan het spit aan het garen is kneden wij het brood worden de salades gesneden en de groentes gepoft. Alles op een authentieke manier en op open vuur! Zo maken wij een complete kook show op locatie! Er wordt uitsluitend gewerkt met de beste producten om uw catering tot een succes te maken! Het varken aan het spit die wij braden hebben allemaal het keurmerk ‘Beter leven’ van de dierenbescherming.
Uiteraard zorgen wij ervoor dat de geweldige producten op de juiste manier worden bereid. Het rustige slow cook process zorgt voor het perfect behouden van de vleessappen wat resulteert in super mals en sappig vlees met een zeer aangename smaak.
Varken aan het spit
Deze bourgondische beleving kan gecreëerd worden bij u in de achtertuin, tijdens een bedrijfsfeest en festivals. Neem contact op voor meer informatie over een op maat gemaakte bourgondische beleving. ‘Varken aan het spit’: een ambacht dat weinig mensen nog in de vingers hebben.
En dit alles voor slechts €34.50 per persoon, waarbij zit inbegrepen:
  • Live cooking met een varken aan het spit
  • Tapenade van hazelnoten, salie, oude kaas en tamme kastanjes
  • Witte koolsalade met walnoten, appel, mandarijn en witte truffel
  • Papaja Salade met gepofte paprika, rode ui, peterselie en croutons van krokante kippenhuiden
  • Salade van direct in het vuur gepofte bieten met komkommer, rode paprika, prei en oosterse sesam dressing
  • Gepofte aardappels uit vuurschalen met tomatensaus en parmezaanse kaas
  • Vers gebakken broden uit de Dutch oven met verse kruidenboter
  • Alle koksuren op lokatie
  • Porselein en bestek, inclusief afwas
Voor extra opties om uw evenement nog meer aan te kleden verwijzen we u graag door naar onze uitbreidingen pagina

*Exclusief transportkosten van 35 cent per gereden km
*Alle prijzen zijn excl. 9% btw.

Stuur mij een scherpe offerte

banner spit

Voorbereiding

Een vers varken aan het spit is niet alleen een geweldig product om te eten, maar ook een lust voor het oog. De culinaire show begint namelijk al ver voor etenstijd aangezien het varken vers op locatie wordt gebraden.

We beginnen met het pekelen van het varken. Het varken wordt 3 dagen lang gebadderd in een koud pekelbad. Dit zorgt voor een betere smaak, maar ook voor het behouden van de roze kleur van het vlees. Eerst gaat de spit stang erdoorheen. Daarna wordt het varken op locatie gevuld met bijvoorbeeld sinaasappel, rozemarijn, tym, en knoflook.

Daarna hechten we het varken weer dicht, zodat de vulling er niet uitvalt. Terwijl we bezig zijn, is het eikenhoutje vuurtje al rustig aan het opwarmen. Als beiden gereed zijn is het tijd om te beginnen met het braden van het varken. Een big van maximaal 23 kilo wordt gebraden op een zelfontworpen authentiek spit, wat zorgt voor een vlammend spektakel. Zo heeft u per direct al een mooi leerzaam begin van de mooie dag, waarbij de chefs met liefde alles over het proces uitleggen!

Voorbereiding Varken aan het Spit Catering


banner spit

Gebruik van het Spit Varken aan het Spit Catering

Gebruik van het Spit

Het spit is ontworpen door Robert van den Bovenkamp in samenwerking met een ijzersmid. Geïnspireerd door de manier waarop men in Zuid-Frankrijk op de camping varkens aan het spit braadt is onze spit ontworpen. De brandkar staat op wielen en kan dus makkelijk dichterbij of verder weg gezet worden, waardoor er dus altijd controle over de warmte van het spit is. Door de juiste temperatuur controle krijgen we keer op keer het perfect gebraden varkentje met mals en sappig vlees.


banner spit

Cooking Time

Een big van 23 kilo heeft ongeveer 6 à 7 uur de tijd nodig om mooi te garen. De vulling van het varken zorgt ervoor dat het niet elke keer overslaat bij het braden, waardoor we een gelijkmatige garing krijgen.

Terwijl het varken rustig aan het braden is, maken we de salades en andere bijgerechten vers voor u op locatie. Er wordt alleen gebruikgemaakt van de beste ingrediënten en we zullen nooit concessies doen aan de kwaliteit van de producten.

Tijdens het kokkerellen kunt u altijd komen kijken naar hoe we alles bereiden. Wilt u ook leren hoe u een varken of de bijgerechten heerlijk kan klaarmaken? U kunt altijd vragen stellen over de producten en de bereidingswijze. Misschien doet u nog wel inspiratie op voor als u zelf gaat koken.
Alle producten worden zoveel mogelijk gemaakt met het gebruik van vuurschalen, BBQ’s, heksenketels en Dutch ovens. Op deze manier krijgt alles een unieke smaak en een bourgondische beleving.
Cooking time Varken aan het Spit catering Spit & Pan


banner spit

Bijgerechten Varken aan het Spit

Bijgerechten Bourgondisch Feest
Vulling

Het varken vullen we met sinaasappel, rozemarijn, tijm en knoflook. Dit geeft een heerlijke smaak en malsheid aan het varken. Ook zorgt dit ervoor dat het niet elke keer overslaat bij het braden, waardoor we een gelijkmatige garing krijgen.

Bij het varken serveren we een tapenade van hazelnoten, salie, oude kaas en tamme kastanjes. Deze saus past perfect bij zowel de smaak van het varken als bij de smaak van de vulling. De perfecte toevoeging voor een heerlijk stukje vlees.

Papaja Salade

De papaja salade heb ik ooit leren kennen in Disneyland Paris bij de Pirates of the Caribbean attractie. Dit was de eerste keer dat ik papaja proefde en ik was meteen verliefd. Bij de salade maken we croutons van kippenhuiden. De croutons marineren we eerst en daarna bakken we ze helemaal uit tot ze krokant zijn. Krokante vellen blijven nou eenmaal het lekkerst van de kip zeggen de meeste! Als ze helemaal krokant zijn worden ze nog gekruid en gaan ze lekker over de salade. Beetje van mezelf… en een beetje van Disney!

Bietensalade

De bieten poffen we direct in de kolen. Ze zijn pas goed als ze helemaal zwart van kleur zijn. Daarna halen we voorzichtig al het zwart weer weg. Hetgeen wat u overhoud is een heerlijke aardse biet. De bieten blijven hierdoor wat steviger en minder glibberig en behouden ze de heerlijke bieten smaak optimaal! Daarna wordt er een dressing gemaakt die ik heb geleerd van mijn vorige chef Peter Batelaan. Een dressing van sushi azijn, sesamolie en oestersaus.

Witte Kool Salade

De witte kool salade is een beetje een must bij een BBQ! Maaaar…. bij Spit & Pan werken we niet met de simpelste uitvoering, maar maken we een heerlijk frisse salade met verse stukken fruit. De salade wordt aangemaakt met witte aceto balsamico en suiker. De zuren maken de kool heerlijk zacht en de suiker zorgt voor een mooie zoetzuur verhouding. Als finishing touch doen we een schep creme fraiche en witte truffel door de salade.

Versgebakken Broden

Tijdens de catering hebben we heerlijke zelfgebakken broden. In het proces laten we zien hoe men vroeger voor de machines het deeg kneedde en verder verwerkte tot prachtige broden. Wij bakken ze af in een Dutch oven. Een gietijzeren pan met deksel, waar zowel boven als onder kolen liggen. Hierdoor creëren we een oven waar de broden in 45 minuten prachtig goudbruin bakken. Hierbij serveren we een mooie kruidenboter met gepofte knoflook en verschillende kruiden.

Gepofte aardappels

De aardappels word zoals origineel gegaard in de kolen in aluminium folie. We gebruiken een aardappel ras met de eigenschappen tussen vast en kruimig in. Zo behoud hij wel zijn vorm en word het geen puree, maar hebben wel een fijne structuur om op eten. Hierbij serveren we een tomatensaus met verse basilicum en daarover geraspte Parmezaanse kaas.

Zelfgebakken Brood
Stuur mij een scherpe offerte