DÉ FAVORIET VAN SPIT & PAN

VARKEN AAN HET SPIT CATERING

Picanha, short ribs, zalm, het zijn allemaal mooie producten waar we echt van genieten. Maar als we één product moeten aanwijzen die ons het ultieme BBQ gevoel geeft, dan kiezen wij toch echt voor een heel varken aan het spit.

VERS OP LOCATIE BEREID

DIT VARKENTJE STEELT DE SHOW

Spit & Pan neemt u mee op een bourgondische trip. Een vers varken aan het spit is niet alleen een geweldig product om te eten, maar het is ook een lust voor het oog. De culinaire show begint al ver voor etenstijd aangezien het varken vers op locatie wordt gebraden.

Een varken met het ‘Beter Leven’ keurmerk wordt 3 dagen lang gebadderd in een koud pekelbad voor een betere smaak, maar ook voor het behouden van de roze kleur van het vlees.

In de ochtend van uw catering wordt het varken op locatie gevuld met bijvoorbeeld sinaasappel, rozemarijn, tijm, en knoflook. Daarna hechten we het varken weer dicht, zodat de vulling er niet uitvalt.

Dan is het eindelijk tijd voor een vlammend spektakel. Een big van maximaal 23 kilo wordt met een zelfontworpen spit gebraden boven een eikenhouten open vuur (FSC-gecertificeerd hout). Ook een varken aan het spit bereiden we low & slow. Na 6 à 7 uur garen krijgen we super mals en sappig vlees, een zeer aangename lichte rooksmaak, en een krokante huid.

VOORKOM KEUZESTRESS

COMBINEER ALLE KOOKSTIJLEN

Als we niet ‘moeten’ kiezen, dan gaan we voor een combinatie van mooie gerechten en kookstijlen. Wat dacht u van een verse hele zalmen of rollades van de BBQ, naast een varken aan het spit? Combineer verschillende spit, BBQ of indoor gerechten voor een catering op maat.

HET VARKENTJE WASSEN

COOKING TIME

Een big van 23 kilo heeft ongeveer 6 à 7 uur de tijd nodig om mooi te garen.

Na een pekelbad van 3 dagen vullen we het varken op locatie met verse ingrediënten zoals sinaasappel, rozemarijn, tijm en knoflook. Dit geeft een heerlijke smaak en malsheid aan het varken. Ook zorgt dit ervoor dat het niet elke keer overslaat bij het braden, waardoor we een gelijkmatige garing krijgen.

Bij het varken serveren we een tapenade van hazelnoten, salie, oude kaas en tamme kastanjes. Deze saus past perfect bij zowel de smaak van het varken als bij de smaak van de vulling. De perfecte toevoeging voor een heerlijk stukje vlees.

Tijdens het garen geniet u van een vlammende kookshow. Drink een glas wijn, kijk naar een knisperend open vuur, en luister naar de professionele tips van ervaren koks.

DROOMFEEST OP MAAT

3 KOOKSTIJLEN & 5 SERVEERMETHODES

Met 3 kookstijlen (spit, BBQ en indoor) is het mogelijk om vele verschillende gerechten te maken. Zo wordt het altijd een unieke culinaire beleving. Toch maakt een passende serveermethode het feestje pas echt compleet. U heeft de volgende opties: buffet, tafelbuffet, Bourgondische tafel, meergangen diner, en walking diner. Voor zowel het menu als de serveermethode kunt u kiezen voor een backyard tot aan haute cuisine gevoel, en alles ertussenin.

DE SPIT & PAN BELEVING
IN 4 STAPPEN

Het organiseren van een catering voor een feest hoeft helemaal geen ingewikkeld proces te zijn. Bij Spit & Pan stelt u samen met ons, in vier stappen een onvergetelijke kookshow samen, waar de gasten het nog tijden lang over zullen hebben.

1. Kies je kookstijl

Spit, BBQ en indoor. Drie unieke cateringen die allemaal voor overheerlijke gerechten zorgen. Gaat u voor 1 kookstijl, of kiest u voor een combinatie?

2. Bepaal het menu

Bepaal samen met onze chef het menu. Uw feest wordt helemaal op de gasten afgestemd. Geef uw favoriete gerecht door, of kies gerechten uit onze selectie.

3. Kies de serveermethode

Bepaal de sfeer van het feest door te kiezen voor bediening aan tafel, een lopend buffet, of juist een bourgondisch tafelbuffet.

4. Kleed het feest aan

Spit & Pan verzorgt niet alleen de inwendige mens, maar kleedt het feest ook aan met live muziek, decoratie, of cocktailbar!

EXTRA (FEEST)VARKENS

ASADO SHOW VOOR GROTE FEESTEN

Voor grotere bruiloften, bedrijfsfeesten en tuinfeesten is 1 varken aan het spit niet voldoende. En laat dit nou juist net een stuk vlees zijn dat u echt met iedereen wil delen. Met de Argentijnse Asado BBQ lossen we dit vraagstuk op.

De Asado BBQ is een ijzeren kruis die boven een open vuur hangt. We hebben meerdere grote vuurschalen waar we de Asado’s naast kunnen plaatsen. Bij 1 vuurschaal is er plaats voor 4 hele varkens. Dus of u nou 30, 90 of 150 gasten heeft, wij hebben voor iedereen een overheerlijk en sappig stukje varken.

De vuurschalen zijn niet alleen perfect voor het garen van hele varkens. Bijgerechten zoals bieten en aardappelen worden gepoft in dezelfde schaal. Ook geeft het de mogelijk om mooie stoofgerechten mee te verwarmen. Fazant in de Dutch Oven is bijvoorbeeld een van onze favorieten.

ZELFGEMAAKT IS ALTIJD BETER

GEBRUIK VAN HET SPIT

Het spit is ontworpen door Robert van den Bovenkamp in samenwerking met een ijzersmid. Geïnspireerd door de manier waarop men in Zuid-Frankrijk op de camping varkens aan het spit braadt is onze spit ontworpen.

De brandkar staat op wielen en kan dus makkelijk dichterbij of verder weg gezet worden, waardoor er dus altijd controle over de warmte van het spit is. Door de juiste temperatuur controle krijgen we keer op keer het perfect gebraden varkentje met mals en sappig vlees.

BELEEF EEN VARKEN AAN HET SPIT CATERING

“Eén beeld zegt meer dan duizend woorden.”
In dat geval gaan wij voor tienduizend woorden. Laat onderstaande foto’s u inspireren voor uw eigen feest.