Elke maandag met mooi weer houden we met Spit & Pan altijd een barbecue. Iedereen die wil komen is altijd van harte welkom en zo maken we er elke keer weer een gezellige avond van.

De reden voor deze maandag BBQ’s is om als Spit & Pan te kunnen experimenteren met nieuwe ideeën die we hebben.

Soms denk ik wel eens: “zou dit ook kunnen?”

Met die vraag gaan we vaak aan de slag op maandag. Zo hebben we laatst geëxperimenteerd met het idee om vlees recht in de kolen te bakken in plaats van op een rooster. Het eindresultaat hiervan was zeer bijzonder! Door de directe hitte van de kolen op het vlees en de reactie hiervan kreeg je geen as op het vlees. Ook de smaak was erg bijzonder.

Het enige moeilijke voor ons op dat moment was de garing. Daar zijn we dan nu ook mee aan het experimenteren. Om eerst het vlees te roken, daarna te branden in de kolen en als laatste pas de kruiden en de low n slow bereiding te geven. Voor we dit kunnen serveren op cateringen moet dit proces natuurlijk perfect verlopen. Hiervoor zijn voor ons de maandag BBQ’s.

Daarnaast kunnen we op deze dag alles wat er over was van de cateringen van afgelopen week toch nog een nuttig doel geven. Eten weg gooien? Daar houden we niet van.

Buiten dat we op cateringen altijd het al bereidde eten achter laten voor de lunch/diner van de dag erna voor de mensen, kunnen we de rauwe producten op maandag goed gebruiken om te experimenteren.

Ook zijn er altijd mensen die het leuk vinden om zelf te experimenteren en direct aan ons vragen te kunnen stellen over bepaalde bereidingen. Zo is deze dag altijd weer voor iedereen leerzaam en leuk.

maandag bbq

Interesse om ook een keer te komen?

Stuur een mailtje naar info@spitpan.nl en we houden je op de hoogte wanneer er weer een maandag sessie is.

Of kijk eens bij onze catering opties als BBQ Catering of een varken aan het spit.