banner spit

Vis aan het Spit

Hele vissen aan het spit! Een uniek concept in Nederland. De vissen worden op een lage temperatuur gebraden wat zorgt voor een perfect eindresultaat. De unieke en zelfontworpen spit wordt gestookt op eikenhout (met het FSC-keurmerk) wat zorgt voor een bourgondische beleving.

Live Cooking met Zalm aan het Spit gevuld met venkel, tomaat en dragon. Geniet van heerlijk eten en een leuke kookshow. De vis is niet vooraf al in de oven gedaan om later het product nog even op te warmen. Alles wordt altijd vers op locatie gemaakt!

Liever een ander soort vis aan het spit?

Vertel ons dan welke vis u het liefst aan het spit wil hebben. Enkele voorbeelden van vissen die wij kunnen gebruiken zijn: zalm, zeebaars, corvina, griet, roodbaars, zwaardvis en dorade. Vis aan het spit is ook perfect te combineren met de andere producten op de website, zoals het varken aan het spit of één van onze BBQ cateringen.

Noorse Zalmen
Vis aan het spit is een complete beleving. Wij gebruiken een echt authentiek spit waar het product net als vroeger op open vuur wordt bereid. Deze mooie ambacht wordt nog maar weinig gebruikt waardoor wij een uniek product aan jou kunnen leveren.
Leef als een vis in het water en neem contact op voor meer informatie over een op maat gemaakte bourgondische beleving.
Prijs: vanaf €18.50 pp (minimaal 30 personen, exclusief koksuren op locatie en eventuele huur materialen)
  • Live Cooking met Zalm aan het Spit gevuld met venkel, tomaat en dragon
  • Beurre Blanc van gerookte wortel
  • Papaja Salade met gepofte groene paprika, rode ui, peterselie en croutons van krokante kippenhuiden
  • Salade van gepofte bieten met komkommer, rode paprika, prei en oosterse sesam dressing
  • Witte kool salade met mandarijn, appel, walnoten en witte truffel
  • Gepofte aardappels uit vuurschalen met Bieslook Roomkaas
  • Molensteen brood met verse kruidenboter (6 kruiden)
Stuur mij een scherpe offerte

banner spit

Voorbereiding

De zalmen of andere vissen worden gevuld met bijvoorbeeld citroen, tomaat, venkel en dragon.

Ondertussen is het eikenhouten vuurtje al rustig aan het opwarmen. Het eten is nog lang niet klaar, maar de culinaire show is begonnen. Vervolgens is het eindelijk tijd om te beginnen met het braden van de vis.

Vis aan het spit voorbereiding


banner spit

Vis gebruik van het spit

Gebruik van het Spit

Het spit is een uniek ontwerp van onze ijzersmid en Robert van den Bovenkamp. Vissen van 5 kg worden in ongeveer anderhalf uur gegaard aan het spit. We hebben de stang vervangen voor een groot rooster die op 16 punten kan worden aangedraaid. Daardoor kunnen alle vissen tot de grootte van 1.20m aan het spit.

Ook is het bijvoorbeeld mogelijk om heel veel kleine vissen te braden. De vissen worden gegaard door een groot vuur die naast het spit staat. Zo ziet u de vlammenzee over de vissen heen slaan en worden ze gegaard door de warmte. Hierdoor krijgt u niet alleen een perfect eindresultaat maar ook een culinaire show.


banner spit

Cooking Time

De zalmen worden in 1.5 uur tijd rustig gegaard aan het spit. Ze worden gevuld met venkel, tomaat en dragon die later weer zullen zorgen voor een lekker garnituurtje bij de zalm. Doordat ze vis zo langzaam gegaard wordt, blijft hij van binnenin nog heerlijk rose en vol sappen.

Terwijl de zalmen rustig aan het marineren en braden zijn maken we de salades en andere bijgerechten vers voor u op locatie. Alleen gebruik van de beste ingrediënten en zullen nooit een concessie doen aan de kwaliteit van de producten. Heeft u tijdens het voorbereiden of braden van de vis een culinaire vraag? Stel deze dan gerust. Wellicht kunnen we u inspireren en kunt u technieken of ideeën van ons ook thuis gebruiken.

De producten proberen we zoveel mogelijk te maken met het gebruik van vuurschalen, bbq’s, heksenketels en dutch ovens. Op deze manier krijgt alles een unieke smaak en beleving
Cooking time Spit & Pan catering


banner spit

Bijgerechten Vis aan het Spit Catering

Bijgerechten Bourgondisch Feest
De beurre blanc saus voor de vis maken we van warm gerookte wortels. Als de wortels gaar zijn maken we hier met witte wijn, bouillon en roomboter een saus van. Onze eigen variant op de klassieke beurre blanc.

De papaja salade heb ik ooit leren kennen in Disneyland Paris bij de Pirates of the Caribbean attractie. Dit was de eerste keer dat ik papaja proefde en ik was meteen verliefd. Bij de salade maken we croutons van kippenhuiden. De croutons marineren we eerst en daarna bakken we ze helemaal uit tot ze krokant zijn. Krokante vellen blijven nou eenmaal het lekkerst van de kip zeggen de meeste! Als ze helemaal krokant zijn worden ze nog gekruid en gaan ze lekker over de salade. Beetje van mezelf… en een beetje van Disney!

De bieten poffen we direct in de kolen. Ze zijn pas goed als ze helemaal zwart van kleur zijn. Daarna halen we voorzichtig al het zwart weer weg. Hetgeen wat u overhoud is een heerlijke aardse biet. De bieten blijven hierdoor wat steviger en minder glibberig en behouden ze de heerlijke bieten smaak optimaal! Daarna wordt er een dressing gemaakt die ik heb geleerd van mijn vorige chef Peter Batelaan. Een dressing van sushi azijn, sesamolie en oestersaus.

De witte kool salade is een beetje een must bij een BBQ! Maaaar….. bij Spit & Pan werken we niet met de simpelste uitvoering, maar maken we een heerlijk frisse salade met verse stukken fruit. De salade wordt aangemaakt met witte aceto balsamico en suiker. De zuren maken de kool heerlijk zacht en de suiker zorgt voor een mooie zoetzuur verhouding. Als finishing touch doen we een schep creme fraiche en witte truffel door de salade.

Tijdens de catering hebben we heerlijke zelfgebakken broden. Het breekbrood is in de vorm van een molensteen en wordt daarom molensteenbrood genoemd. De broden hebben de volgende smaken: noten, brandnetel, volkoren en olijf. Hierbij serveren we een mooie kruidenboter. De kruidenboter is gemaakt met 6 verschillende soorten kruiden: peterselie, bieslook, basilicum, kervel, dille en dragon.
Zelfgebakken Brood
Stuur mij een scherpe offerte