Zelf aan de slag met een varken aan het spit!

Lijkt het u ook gaaf om zelf aan de slag te gaan en een varken en/of vis aan het spit te bereiden? Wilt u het bourgondische gevoel creëren door eten op een authentieke manier te bereiden? Bij Spit & Pan is dit mogelijk!

Grijp deze kans en ga zelf aan de slag met een spit. Braadt een varken boven het op eikenhout (FSC-hout) gestookte vuur.

Alle materialen worden in de ochtend geleverd: het spit, hout voor het vuur, het varken (of de vis), snijtafel, vulling voor het varken/vis, bijgerechten, saus en andere benodigdheden.

Vooraf wordt alles uitgelegd zodat u daarna meteen aan de slag kunt gaan. Wij helpen u op weg met het op de juiste manier gereed maken van het spit en het varken. Waarna u zelf in de schoenen van de chef gaat staan en het meest heerlijke stukje vlees bereid.

Varken aan het spit
Dit complete bourgondische ‘cook it yourself’ pakket is perfect voor een groep vanaf 30 personen tot 50 personen.
Prijs: €550,-
 • Zelf een varken aan het spit braden
 • Hele dag telefonische ondersteuning
 • Inclusief Spit, vulling, hout, snij tafel, messen, temperatuur meters en tangen
 • Exclusies bijgerechten (kijk verder op deze pagina voor onze bijgerechten)
Stuur mij een scherpe offerte

banner spit

Varken of vis aan het spit

Er zijn twee soorten varkens waaruit u kunt kiezen. Ten eerste kan er gekozen worden voor een varken met ‘het beter leven varken’ keurmerk van de dierenbescherming. Daarnaast kan er gekozen worden voor het Mangalica varken. Dit is een varken van het Mangalicahof. Het Mangalicahof is een macro biologische boerderij. Lekker vlees heeft tijd nodig om te groeien. Bij het Mangalicahof kunnen de varkens groeien door de optimale omstandigheden. Heerlijk mals en sappig vlees met een zeer aangename smaak die blijft hangen nadat u een hap hebt genomen.
Wilt u naast een varken ook vis aan het spit of wilt u liever alleen vis eten? Dit is uiteraard ook mogelijk. Grote vissen van 5 kg worden in ongeveer anderhalf uur gegaard aan het spit. Kleinere vissen kunnen ook aan het spit. Vertel ons welke vis u het liefst aan het spit wil hebben en wij kijken naar de mogelijkheden. Enkele voorbeelden van vissen die perfect zijn voor aan het spit: zalm, zeebaars, corvina, griet, roodbaars, zwaardvis en dorade.
Zelf aan de slag met Varken aan het Spit


banner spit

Bijgerechten Varken aan het Spit en Vis aan het Spit

Bijgerechten voor een bourgondisch feest

In overleg kunt u bijgerechten bijbestellen voor een compleet bourgondisch feest. We hebben zelf veel bijgerechten welke u wellicht zullen aanspreken, maar we staan altijd open voor suggesties. De favoriete salade van de jarige, een lekker gerecht welke u ooit hebt geproefd op vakantie en wil herbeleven, een leuk gerecht die u hebt gezien op internet of tv? Niets is voor ons te gek om er een mooi en uniek feest van te maken. Elk bijgerecht wordt vers op locatie gemaakt. Vervolgens dient u zelf het product op te warmen boven het spit. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het poffen van aardappels.
Voor €7,50 pp krijgt u drie bijgerechten naar keuze. Naast deze drie bijgerechten krijgt u stokbrood met kruidenboter en tapenade. Wilt u meer dan drie bijgerechten? Geen probleem! Samen komen we tot het perfecte menu.
We proberen rekening te houden met de seizoenen. Hierdoor krijgt u de beste producten van het desbetreffende seizoen op uw bord. Niet elk gerecht is daardoor het hele jaar verkrijgbaar.
Enkele voorbeelden van bijgerechten zijn:

 • Pesto van hazelnoten, salie, oude kaas en tamme kastanjes
 • Wittekoolsalade met walnoten, appel, bleekselderij, mandarijn en witte truffel
 • Groene kruiden salade met tomaten, komkommer en croutons
 • Salade met gepofte aardappelen, groene kruiden, Crème fraîche en Savora mosterd
 • Pompoen gevuld met eekhoorntjesbrood, groene asperge en bosui
 • Gepofte bieten met appel en walnoten
 • Italiaanse venkelsalade met tomaat, zwarte olijf en croutons
 • Gepofte aardappel met raclette kaas, spek en ui
 • Stokbrood met kruidenboter en tapenade


banner spit

Vragen gedurende de dag?

Toch nog vragen gedurende de dag? Wees niet bang! U kunt de hele dag met ons bellen, whatsappen en mailen. Stel ons jouw vraag en wij helpen u de dag door. Als u het moeilijk vindt om een vraag telefonisch te omschrijven kunt u altijd foto’s of een filmpje sturen (via whatsapp) zodat we accuraat antwoord kunnen geven. We zijn de hele dag bereikbaar.
Varken aan het Spit catering Spit & Pan


banner spit

Complete catering Spit & Pan

Schoonmaken en opruimen? Dat doen wij!

Na een stoere bourgondische dag hoeft u zeker geen zorgen te maken over het schoonmaken en opruimen van de producten en materialen. Wij maken alles zelf schoon en nemen alle materialen weer mee naar huis. Hoe heerlijk is het om de dag te eindigen met een lekkere volle maag zonder schoon te hoeven maken?
Stuur mij een scherpe offerte